Új tagok

Fotó Gyöngyi
Fotó Lamantin
Fotó Morton

 Kiemelt tagok
Fotó CéAnne
Fotó Gregory G.Ras
Fotó MiksaMan
Összes tag: 1796

Fórum

Vélemények, ötletek 03.17. 17:55  
Coffee Shop 09.28. 22:15  
Dreadlock 09.16. 21:24  

Új albumok

Joe Gibbs - Dub Serial
Bunny Lee - Creation of Dub
Zion Guide Crew - PayTime
King Tubby - The Roots of Dub
Lee Perry - Dub Blackboard Jungle
További albumok...

HirdetésekUPRISING
WINTER
EDITION
2015.11.20.
Pozsony

Szlovákia


Reggae Soul ajánló
Facebook event

Hivatalos oldal


Albumok


Dub Serial - Joe Gibbs

Joe Gibbs, rendes nevén Joel A. Gibson, egyike azon legendás zenei producereknek, akik nagyban színesítették a jamaikai zenei kultúrát, alkotással, és más tehetségek kibontakoztatásával. Gibbs karrierje előtt elektronikai mérnökként próbált érvényesülni az Egyesült Államokban, majd visszatérvén Jamaicára elektronikai szaküzletet nyitott, ahol már adott el lemezeket. Remekül válogatta maga mellé az embereket, Lee Perry, Niney The Observer és együtt dolgozott olyan nevekkel, mint a The Pioneers, Errol Dunkley. 1972-ben egymásra találtak Errol Thompsonnal, így kettejük együttműködésének köszönhetően, amit „mighty two”-nak is neveztek, rengeteg ma is ismert nóta született. Stúdiózenekarukkal, a The Professionals-el, ahol szintén legendás zenészek játszottak, mint a basszusgitáros Robbie Shakespeare, a dobos Sly Dunbar, a gitáros Earl „Chinna” Smith, több száz kislemezt adtak ki: "Money In My Pocket" Dennis Brownal, "Ah So We Stay" Big Youthal, vagy "Eviction" a Black Uhuruval. Az évek során összehozta a sors rengeteg remek előadóval, csak, hogy néhányat említsek: John Holt, Jacob Miller, The Mighty Diamonds, Junior Byles, Barrington Levy, Delroy Wilson…..és még sorolhatnám. Gibbs nem kis pályafutása során belekóstolt a rocksteady-be, majd a reggae-be is, de nem utolsó sorban a dub-ba is. A Dub Serial, amit mára már legendák is övezik, és állítólag az első instrumentális, dub átdolgozás, amit kereskedelmi célokból kibocsájtásra került a szigetországban. A lemezen felcsendülnek ismerős dallamok verziói, mint a Satta Amassa Gana, Money in my Pocket, Love Me Girl, kicsit felturbózva basszussal, dobbal, és némi visszhanggal. Ez a korai dub kiadás 1972-ben megszületett, de csak ’73-ban adták ki, és csak kis példányszámban. Legendás számok verziói, legendás előadóktól, legendás producernek köszönhetően, egy remek összeállítás, egy korai dub lemez, érdemes meghallgatni, kihagyhatatlan élmény!
 

Creation of Dub - Bunny Lee

Edward „Bunny” Lee , Bunny „Striker” Lee, vagy rendes nevén Edward O’Sullivan Lee, aki szintén a legnagyobb hatású és legtermékenyebb producerek közé tartozik. Lee Perry és King Tubbyval is együtt dolgozva, remekül kitapasztalták, és egyedi kreativitással használták fel a stúdió adta lehetőségeket, és az új, még szinte prototípusként használt eszközöket, amivel olyan különleges hangzást értek el, ami maga a dub. Tubby már hírnevet szerzett magának Jamaicán mikor elkezdtek együtt dolgozni. Így Bunny Lee producer asszisztálása mellett, a zenét a The Agrovators biztosította, a hangzást pedig a mesternek, King Tubbynak és az első „gyakornokaként” említhető Philip Smartnak, vagy ahogy Bunny Lee nevezte el, Prince Philipnek köszönhető. Bunny Lee The Version Master presents ….Creation of Dub, áll a fedőlapon, és túlzás nélkül mondható version masternek, amit ez az album is remekül prezentál, szó, ami szó, hármójuk, és egy igen nívós zenekar együttműködésének köszönhetően jött létre, aminek hangzása tükrözi, hogyan is épül fel a dub a hetvenes évek derekán, a kezdetek kezdetén.
 

PayTime - Zion Guide Crew

2012 januárjában rögzítettük első demó felvételünket. A szövegek olyan értékeket közvetítenek, miket mi magunk vallunk is. Őszinte képmutatástól mentes, egyszerű és megélt Élet! Zenénk kalauz egy olyan Világba ahol 12 drágaköves oszlop védi a lelkeket a külvilág sárkányaitól, kikkel nap mint nap harcban állunk. A dobok ősi lüktetése és a szövegek spirituális tartalma egy fő felismerést sugall: Nincs hatalmasabb, mint a vallások, nemzetek és vérszívó rendszerek felett álló Örökkévaló kinek színe előtt mindenki éppen egyenlő! Ezúton köszönném meg Rockgolyó Bt.-nek a felvételhez kölcsönadott kütyüket és Negrusnak a masterelést!
Az albumot ide kattintva tölthetitek le!
 

The Roots of Dub - King Tubby

A következő dub albumajánló a király, a mester által megmunkált, az első dub kiadások közt szereplő, zsenialitást sugalló, zenei kompozíció. Ki is lehetne az, ha nem Osbourne Ruddock, vagy ismertebb nevén King Tubby. Ahogy már a dub történelem sorai közt elhangzott, King Tubby hangmérnöki, és zenei tudással megáldott személy, aki még kísérletezni sem volt rest, és egy házi kidolgozású, első szalagos visszhang gépet, zengetőket és ekvalízereket próbálgatott ’71-ben, majd a következő években tökéletesítette ezeket, még nem megszülettek az első kifejezetten dub lemezek.1974-ben,a The Roots of Dub, majd hat hónappal később a Dub from the Roots.
 

Dub Blackboard Jungle - Lee Perry

A következő dub album ajánlót úgy láttam jónak, hogyha egy olyan klasszikussal folytatom, ami nemcsak a kezdetektől jelen van, de egy kihagyhatatlan klasszikus, és nemcsak Lee Perry rajongóknak.
Ezzel el is árultam, hogy egy Lee Perry albumról lenne szó, méghozzá a Blackboard jungle c. remekműről. Ahogy már irtam a dub történelemben, Lee Perry már a kezdetektől fogva jelen volt, és alkotott, nem is akármilyet. Mondják, hogyha King Tubby találta fel a dubot, akkor Lee Perry fejlesztette a végsőkig. Ez az alkotás többször is megjelent 1973 óta. Perry stúdiózenekarának közreműködésével készült az eredeti verzió, Upsetters 14 Dub Blackboard Jungle címen, majd 1981-ben megjelent egy újabb verzió, majd 2004-ben egy alaposan újrakevert ’73-as mix, és szerepel még a Dub Triptych duplalemezes kiadásában is. Közben itt-ott változott track listával, de az eredeti, vad Black Panta, a kísérteties Drum Rock, és a szelíd Kaya Skank örökre beírta magát a dub történelemkönyvekbe.

 
Az összes album böngészéséhez kattints ide ...

Frissítések

Zenelejátszó

Three Teadies - Run Like Bolt
Mc Dreadface - Ráhangoló
Supa - True Man Roots Rock

Koncertek


 Kiemelt koncertek
További koncertek...

Leírások

Bob Marley
Dreadlock
Kannabisz
Dub történelem
Playing for Change
Rasztafarianizmus
Reggae


Programok

JUNIOR KELLY (Jam)
RIDDIM COLONY (H)
2015.11.16.
A38

Budapest

Reggae Soul ajánló
Facebook event


ÁLLANDÓ BULIKREGGAE SURVIVE - ROOTS ON 45
Drunken Tailor
Budapest

Facebook event

DUB VIBRATION
MÜSZI
Budapest


Facebook eventDANCEHALL MADNESS
Gödör Klub
Budapest

Facebook event
Társoldalak