Új tagok

Fotó Gyöngyi
Fotó Lamantin
Fotó Morton

 Kiemelt tagok
Fotó CéAnne
Fotó Gregory G.Ras
Fotó MiksaMan
Összes tag: 1796

Fórum

Vélemények, ötletek 03.17. 17:55  
Coffee Shop 09.28. 22:15  
Dreadlock 09.16. 21:24  

Új albumok

Joe Gibbs - Dub Serial
Bunny Lee - Creation of Dub
Zion Guide Crew - PayTime
King Tubby - The Roots of Dub
Lee Perry - Dub Blackboard Jungle
További albumok...

HirdetésekUPRISING
WINTER
EDITION
2015.11.20.
Pozsony

Szlovákia


Reggae Soul ajánló
Facebook event

Hivatalos oldal


Uprising Fesztivál 2017


2017. 08. 15.

Ha azt mondom Pozsony, azt mondod Uprising!

Rohamléptekkel közeledik augusztus 25-26, ideje hogy alaposabban szemügyre vegyük, mi is vár ott ránk idén. Az évek óta egyre sikeresebb és egyre szélesedő fesztivál az idén sem nélkülözheti az olyan világhírű húzóneveket, mint példának okáért Sean Paul, Alpha Blondy, vagy a The Wailers. Hosszú kista lenne felsorolni és részletesen végig górcső alá venni minden egyes szereplőt, de az az érzésem, idén sem fog senki csalódottan távozni, hiszen a választék ismét lehengerlőre sikeredett.

Öröm látni a Jamaikából érkező The Wailers nevét, mint legendát és ikonokat. Az Irie Révoltés is becsekkolt sokak örömére a fesztre, és olyan jól csengő nevek közül csemegézhetünk, mint például Mesajah, Ras Zacharri vagy Congo Natty ft. Congo Dubz + Iron Dread.

Ami nekem külön öröm, az az, hogy a hazánkban is gyakran szereplő General Levy-vel is találkozhattok, hogy a magyar vonatkozású G Ras-ról már ne is beszéljünk, aki a Riddim Colony-val karöltve lép ismét színpadra, ezzel képviselve a fesztiválon Magyarország színeit.


PENDULUM DJ SET and VERSE

A formáció 2002-ben alakult a két producer Rob Swire és Gareth McGrillen együttműködésével, amelyhez a későbbiekben csatlakozott a Dj Paul "El Hornet" Harding. Az ő nevükhöz fűződik a “Hold Your Color” album, amelyet a Pendulum névvel fémjeleztek. A Pendulum a drum and bass-rock-electronica címkéjükkel körbejárták a világot Amerikától Shanghajig, van, hogy a klasszikus Dj szettjükkel, van hogy a Live zenekari felállásukban lépnek színpadra. Legsikeresebb slágerei között említendő a "Witchcraft”, "Tarantula” és a "The Islands”.
2012-ben a Pendulum dj szett formációval turnézik világszerte, így a Unique Fesztiválra is ebben a felállásban fognak érkezni. A Pendulum dj szett energikus előadás módja ugyanazt a dinamikus életérzést fogja nyújtani amit már megszokhattunk tőlük.SEAN PAUL

Zenei karrierje 1996-ban indult, amikor is több kislemezt is kiadott. 1996-ban megjelentette a „Baby Girl”-t, ami első volt azok közül a reggae slágerek közül, melyek feldobták a jamaicai zenei életet. Sean hamarosan biztos helyet tudhatott magáénak a sziget dancehall előadói között. Hamarosan az egyik leghíresebb lett azok közül a DJ-k közül, akik a kilencvenes évek közepén megkíséreltek új színt vinni a jamaicai zenébe. Az igazi dancehall rajongókat elkápráztatta Sean dalszerzői képessége, és hamarosan a lányok legfőbb kedvencévé lépett elő. Az ismertséget a 2002-ben megjelenő Dutty Rock hozta neki, amelyből, csak az USA-ban kétmillió példány kelt el. Ezután már egyenes úton volt a hírnév felé. Duettezett már Keyshia Cole-lal, Beyoncéval, Rihannával, Sashával és még sok más előadóművésszel.THE WAILERS

Talán nem is lenne reggae e zenakar nélkül. Bob Marey nevével szorosan összefonódó zenekar ska, rocksteady és reggae stílusban hozta a talpalávalót, és hozni fogja most is az Uprising Fesztiválon 2017-ben. Eleinte a The Teenagers, The Wailing Rudeboys, The Wailing Wailers neveket viselték, végül felvették a The Wailers nevet. 1966-ra, Braithwaite, Kelso és Smith elhagyták a zenekart és csak Livingston, Marley, és McIntosh hármasa maradt. Az 1970-es évek elején, a Wailers Band nevű együttes csatlakozott a Wailershez, amelyet a Barrett fivérek (Aston "Family Man" Barrett és Carlton (Carlie) Barrett) alkottak.
A Wailers olyan nagy sikerű slágereket készített, mint a "Simmer Down", "Trenchtown Rock", "Nice Time", "Stir It Up", "Get Up, Stand Up" című dalok.
1974-ben feloszlottak, de a legendás együttes most újra közönség elé lép nagy örömünkre. Ki nem hagynátok ti sem, ugye?

ALPHA BLONDY

A szintén nagy öreg és szeretni való Alpha Blondy 1953-ban született. Az Alpha Blondy nevet az elefántcsontparti Seydou Koné azután vette fel, hogy Egyesült Államok-béli tanulmányai után hazatért és énekelni kezdett. A muzulmán hitű családban felcseperedett reggae-énekesre erősen hatott a kereszténység, s Amerikában rákapott a rastafarianizmusra is, minek következtében életművére rányomta a bélyegét az iszlám, a kereszténység, a zsidó vallás és a rasta hit egyesülésének hirdetése. Mindez megszállott politikai kiállással párosult a rasszizmus, az erőszak és a korrupció ellen, így hazájában hamarosan „a nyugat-afrikai Bob Marleyként” kezdték emlegetni. Olyannyira, hogy nem kellett sok, Bob Marley kísérőzenekara, a Wailers hamarosan két Alpha Blondy-lemezen (az 1984-es Cocody Rock és az 1986-os Jerusalem címűn) is közreműködött. Az afrikai reggae alapzenekarának számító Alpha Blondy napjainkig több mint egy tucat albumot készített, olyan korongokkal gazdagítva a reggae-rajongók gyűjteményét, mint a Masada, a Grand Bassam Zioin, a The Prophet és az Akwaba.
Alpha Blondy dalaiban saját dioula nyelvén, franciául, angolul és néha arabul és héberül énekel. A dalszövegeinek gyakran politikai tartalmuk van, humorral fűszerezve. Gyakran használja az általa alkotott democrature ("demokratúra") szót egyes afrikai kormányok jellemzésére.IRIES RÉVOLTÉS

A kilenctagú zenekar Irie Révoltés valamikor még az ezredforduló környékén punk zenekarként alakult Németországban. Későbbiekben a zenéjük egyfajta keveréke lett a ska-nak, a reggae-nek, a dancehall-nak, a hiphop-nak és a punk-nak, melyből egy pörgős, lázadós stílust hoztak ki. Szövegeikben a német nyelv a domináns, de mivel két tag apai ágon francia felmenőkkel is rendelkezik, ezért előszeretettel használják a franciát is. Az együttes elkötelezetten antifasiszta, ezért az európai reggae színtér mellett az antifa színtéren is nagy hírnévnek örvendhetnek.PHAROAHE MONCH

Amerikai rapper, jelentősége és nagysága a Hip-Hop-ban vitathatatlan Pharoahe Monch-nak, szövegei és mondanivalója mindig is egy olyan közegnek szólt, akiknek fontos a minőségi zene, de közben szeretnének egy valódi ’nagyszájú’ utcai suhancot is kapni kettő az egyben. Zenei ízlését a Jazz zene nagyban befolyásolja, gondolkodását pedig a mindig nyitott szemmel járás a világban jellemzi.
Zene karrierje során nagyon sok emberrel sikerült közös számot készítenie, csak hogy párat említsek: Nate Dogg, Mos Def, DJ Premier, Busta Rhymes és még sokan mások.Most következzen egy hosszabb line-up az összes fellépővel:

LINEUP:

Sean Paul (JA)
The Wailers (JA)
Alpha Blondy (CI)
Irie Révoltés (D)
Pendulum Dj Set + Verse (AUS/UK)
5 nizza (UA)
Pharoahe Monch + Dj Boogie Blind (USA)
Macka B + Roots Ragga Band (UK)
Congo Natty ft. Congo Dubz + Iron Dread (UK)
General Levy (UK)
Zion Train ft. Dubdadda + Michela Grena (UK/IT)
Foreign Beggars (UK)
Vandal - Kaotik Soundsystem (UK)
Queen Omega (TT)
Nattali Rize (AUS)
Marla Brown + Next Generation Family (UK/DE)
Eva Lazarus (UK)
The Herbaliser - Dj Set (UK)
Mungo s Hi Fi Soundsystem (SCO)
Manudigital (FR)
Vibronics (UK)
Classic Wonder Veterans ft Solo Banton, Marga Dread + Jay Dee (UK)
Deadly Hunta (UK)
Bay-C (JA)
Ras Zacharri (JA)
Echo Minott (JA)
Soul Stereo (FR)
Parly B (UK)
Danny T + Tradesman (UK)
Polemic X Dr. Ring Ding (SK/DE)
Para X Sendreiovci (SK)
Medial Banana (SK)
N3O Akustika (SK)
Strapo (SK)
Boy Wonder + Idea (Boyband/ Ty Nikdy) (CZ)
Mc Gey (CZ)
Solid Move (SK)
P.A.T. + Mega M (SK)
Gleb + Hype Train (SK)
Rekall + Bassrunner Sound (AT)
Rico Tubbs (FIN)
Mikkim + Dave Trumpeteer (CZ)
G Ras + Riddim Colony (HU)
Earth Beat Movement EBM (IT)
Mesajah (PL)
Fyah Sis (UK)
Egoless (HR)
Riddim Tuffa (SK/UK)
Tuff Steppas ft. G Ras + Babystep (HU)
Dub Settlers (SK)
Ichiman Tribute (SK)
...és még sokan mások.


A fesztivál további híreiről tájékozódni tudtok hivatalos honlapjukon:
https://www.uprising.sk/

vagy Facebook oldalukon:
https://www.facebook.com/uprisingfestivalofficial/?fref=ts

Az eseményeket itt követhetitek:
https://www.facebook.com/events/1811010202490489/?fref=ts

A jegyvásárálással kapcsolatban a következő linkeket látogathatjátok meg, és szerezhetotek be a beugrótokat:
tickets: http://www.uprising.sk/tickets

Ha több infóra lenne szükségetek, ide fordulhattok egy kattintással:
info: http://www.uprising.sk/

Egyébként meg Big Up, UPRISING FESTIVAL 2017-ben is!
Szlovákia nincs messze, és az augusztus vége sem, ne feledjétek augusztus 25 és 26 Uprising Feszt!

Bless: -N.-

Frissítések

Zenelejátszó

Three Teadies - Run Like Bolt
Mc Dreadface - Ráhangoló
Supa - True Man Roots Rock

Koncertek


 Kiemelt koncertek
További koncertek...

Leírások

Bob Marley
Dreadlock
Kannabisz
Dub történelem
Playing for Change
Rasztafarianizmus
Reggae


Programok

JUNIOR KELLY (Jam)
RIDDIM COLONY (H)
2015.11.16.
A38

Budapest

Reggae Soul ajánló
Facebook event


ÁLLANDÓ BULIKREGGAE SURVIVE - ROOTS ON 45
Drunken Tailor
Budapest

Facebook event

DUB VIBRATION
MÜSZI
Budapest


Facebook eventDANCEHALL MADNESS
Gödör Klub
Budapest

Facebook event
Társoldalak