Új tagok

Fotó Gyöngyi
Fotó Lamantin
Fotó Morton

 Kiemelt tagok
Fotó CéAnne
Fotó Gregory G.Ras
Fotó MiksaMan
Összes tag: 1796

Fórum

Vélemények, ötletek 03.17. 17:55  
Coffee Shop 09.28. 22:15  
Dreadlock 09.16. 21:24  

Új albumok

Joe Gibbs - Dub Serial
Bunny Lee - Creation of Dub
Zion Guide Crew - PayTime
King Tubby - The Roots of Dub
Lee Perry - Dub Blackboard Jungle
További albumok...

HirdetésekUPRISING
WINTER
EDITION
2015.11.20.
Pozsony

Szlovákia


Reggae Soul ajánló
Facebook event

Hivatalos oldal


Pécs City Karnevál


2017. 09. 18.

Pécs City Karnevál
Pécs szombaton karibi hangulatban fürdött, egy teljesen felforgatott város képe fogadta az idelátogató turistákat. A helyi egyetemisták csapatai kreativitásukat mérhették össze jelmezekbe öltözve, miközben városszerte különféle ritmusok dübörögtek egész napon át.
A tarka és olykor igen szokatlan menetet mindenütt megbámulták, miközben zenészek húzták a talpalávalót, amerre csak jártak.
A kubai táncoslányoknak öltözött (azaz inkább: vetkőzött) lányok vezették fel a mentet, a férfiszemek nagy örömére. Számtalan ötletes és humoros csapat követte őket, voltak szellemirtók, cowboyk, balettoslánynak öltözött fiúk, gótok, tetriszek, bocik, mazsorettek. A színes kavalkád partjait különféle zenei szigetek szegélyezték standjaikkal.A pécsi hip-hop, raggae, dancehall vonulatánál Foka és MadMan standjánál jártam, a " Dub Phase Sound System Jah Jungle " - nél, ahol MadMannel beszélgettem egy kicsit, hogyan is cseppentek bele a forgatagba a pécsi DJ-kel együtt, így kilencen: Shop, Madman, Acid, Biggiebwoy, Foka, és a Dub Phase csapata: Gumilap x Confused x Display /Bp/ , valamint Mc Fayabolo + Mc Fedora + Mc Gregory G Ras neve szerepelt a line up-on felhozatalként.Kilenc DJ változatos stílusban nyomta a pálmafák alatt. Meg kell említeni a díszletet, tök királyul ki volt építve, jamaicai zászlókat vitt a lágy, mediterrán szelő, és mindenütt zöldelő pálmák tették a raszták számára otthonosabbá a Papucs és a Szent István tér közötti sarkot. Jöttek is a pécsi raszták, ismerős arcokkal lehetett összefutni és spanolni közben.Dél és este 8 között nyomták volna a Papucs mellett, ám technikai gondok miatt később kezdtek, és az idő sem volt kegyes a fesztiválozókhoz, hiszen 5 óra tájban leszakadt az ég, ami elmosta a további kinti fesztiválprogramokat, így fedett helyekre vonult vissza mindenki.
A Corso-ban folytatódott az esti bulijuk. G Ras-szal az utcán futottam össze, volt alkalmam néhány szót váltani vele, ennek örültem. MadManékkel ő is a Corsoban tolta este a bulit tovább. Sajna a technika ördöge kifogott rajtam, ekkor épp nem volt semmi energy a fényképezőm aksijában, hogy fotót tudjak készíteni.

A Nappali mellett volt kialakítva a PASO Soundsystem helye, naná, hogy maradtam, ha már a véletlen szembevvitt az utcán Krsával. Milyen feelinges volt karneváli menettel a hátunkban táncolni! Hamar szép félkör kerekedett a tömegből a jóféle zenére, ami egyre több kócost odavonzott. Sajnos kb 10-15 perc után történt, hogy leszakadt az ég, és elmosta a bulit.Mint később kiderült, egy netes megosztásom alatt Krsa jelezte, hogy a Nappaliban fog folytatódni a buli. Eléggé döcögősnek hatott a szervezés ezen része nekem, de szerintem mások sem tudtak az áthelyezett megmozdulásról, mert igen kevesen csatlakoztak a Nappaliba este 8 és 10 között PASO Soundsystemre, pedig bentről nézve elég sok kócos mászkált kint az eső utáni utcákon. Mindenesetre sajnálhatják, akik kihagyták a buli ezen részét, mert nagyon jóféle kis bulika volt, remek taktusokkal, emelkedett hangulattal rázta fel az eső utáni, italra betérő pécsi közönséget a Paso Soundsystem. Köszönet érte Nekik!!!

Pécs City Karnevál 2017

Köszönet MadMannek az interjúért, és hogy hívott fotózni a standjukhoz. Továbbá köszönet a szervezőknek a színes porgramkavalkádért, úgy hiszem, a város sokáig fogja még emlegetni ezeket a napokat :) Továbbá kiemelném még, amire mások kevésbé szoktak figyelni, de a környezettudatosság fontos dolog: köszönet a fesztiválozók után való folyamatos, szinte szinkronban történő takarításért az utcákon, nagy munka volt a környezetünk élhetőe tisztántartása a fesztivál idején.Special thanks for:
https://www.facebook.com/fokapecs/
https://www.facebook.com/Selecta-MadMan-492356940950720/
https://www.facebook.com/dubphasebudapest
https://www.facebook.com/mcfedora/
https://soundcloud.com/fayabolo
https://www.facebook.com/gregorygrasreggae
https://www.mixcloud.com/gumilap/
https://soundcloud.com/displaydubstep
https://www.mixcloud.com/Biggiebwoy/

Frissítések

Zenelejátszó

Three Teadies - Run Like Bolt
Mc Dreadface - Ráhangoló
Supa - True Man Roots Rock

Koncertek


 Kiemelt koncertek
További koncertek...

Leírások

Bob Marley
Dreadlock
Kannabisz
Dub történelem
Playing for Change
Rasztafarianizmus
Reggae


Programok

JUNIOR KELLY (Jam)
RIDDIM COLONY (H)
2015.11.16.
A38

Budapest

Reggae Soul ajánló
Facebook event


ÁLLANDÓ BULIKREGGAE SURVIVE - ROOTS ON 45
Drunken Tailor
Budapest

Facebook event

DUB VIBRATION
MÜSZI
Budapest


Facebook eventDANCEHALL MADNESS
Gödör Klub
Budapest

Facebook event
Társoldalak