Új tagok

Fotó Gyöngyi
Fotó Lamantin
Fotó Morton

 Kiemelt tagok
Fotó CéAnne
Fotó Gregory G.Ras
Fotó MiksaMan
Összes tag: 1796

Fórum

Vélemények, ötletek 03.17. 17:55  
Coffee Shop 09.28. 22:15  
Dreadlock 09.16. 21:24  

Új albumok

Joe Gibbs - Dub Serial
Bunny Lee - Creation of Dub
Zion Guide Crew - PayTime
King Tubby - The Roots of Dub
Lee Perry - Dub Blackboard Jungle
További albumok...

HirdetésekUPRISING
WINTER
EDITION
2015.11.20.
Pozsony

Szlovákia


Reggae Soul ajánló
Facebook event

Hivatalos oldal


BorsoDreadek 5. rész


2017. 10. 05.


BorsoDreadek(Ötödik rész 2017.10.05.)


Éles Melinda

1. Mesélj egy kicsit magadról, mivel foglalkozol? Hogyan találkoztál ezzel a világgal?

Éles Melinda vagyok, 20 éves, 3 éve, 7 hónapja, 8 napja raszta, de persze ki számolja. Jelenleg a Balázs Győző Református Gimnáziumban vagyok OKJ-s képzésen, grafikus szakon. Még van egy évem, majd valahogy csak eltelik. Először csak láttam egy pár rasztát erre-arra, de különösebben nem foglalkoztatott.

Éles Melinda

2. Mi volt az a pillanat, amikor elhatároztad, hogy raszta hajad lesz?


Az egész őrület nálam egy családi barát által kezdődött. Amikor megismertem, ő már raszta volt és magával ragadott az a nyugodtság, ami belőle áradt. Meg persze a haja. Lenyűgözött. Megkérdeztem minden alap dolgot, amit most már tőlem is kérdezgetnek. Dumáltunk, nagyon kedvesen fogadta minden bugyuta kérdésem és akkor döntöttem el, hogy történjen akármi, nekem ilyen hajam lesz. Lett is. Két évet vártam az első tincsemre, hatalmas volt az öröm, az életkorom, az meg nem. 15 voltam. Persze erről senki sem tudott, csak én. Szerintem anya is ebből a cikkből fogja megtudni. Aztán mondtam anyának, hogy mi lenne, ha esetleg, de csak talán lenne egy raszta tincsem. Ő meg csak egyszerűen azt mondta, hogy ki ne merjem találni, mert milyen már az. Aztán szépen lassan hozzászoktattam a gondolathoz, hogy lehet, hogy talán lesz ő meg már úgy volt vele, hogy jó, várjam meg a 18-at. Szóval én meg megcsináltattam a 17. szülinapom után egy hónappal. Fel a kezeket, aki érti. Pont mikor kész lett az egész, kullogtam haza és pont egy családi banzáj közepébe csöppentem, szülinapozás volt. Hát megoszlottak a vélemények, mit ne mondjak.

Éles Melinda

3. Mennyire áll hozzád közel a reggae és a hasonló zenei világ?

Őszintén, annyira nem. Volt, amikor hallgattam nagyon sokféle zenét, mára már inkább átálltam az alternatív zene kedvelőihez.

4. Ha jól tudom, már hajkoronákat is készítesz. Milyen volt az első? Sok sikeres munkád volt már?

Na ha van gáz válasz… Az első tincs, amit csináltam finoman szólva is sértő lett a rasztákra nézve, és nem az a baj hogy csak az első tincs, de a második is ugyanolyan pocsék lett. Tiszta szerencse, hogy az egyik legjobb barátnőmnek csináltam. Nincs sértődés, azóta is nevetünk rajta, mert, hogy még mindig a fején hordja. Most, hogy már tudom, hogyan kell, azokból az első tincsekből kijönne 3 is. Aztán most nemrég csináltam egy teljes frizkót, nekem bejön. Atika, akinek csináltam meg nem mer mást mondani… Nyilván viccelek, azt mondta tetszik neki, azóta is bütyköli meg foglalkozik vele. Mint én az elején, szóval ez is nagy szerelemnek indul.

Éles Melinda

5. Érnek különböző, kellemetlen megszólások, kritikák a hajad miatt?

Szerintem mindenkit. Az elején még bántott, de rájöttem, hogy attól nem leszek több, ha visszaszólok. Mára már lepereg. Néha egy-két néni betalál, hogy ezt a hajat, mégis hogy mosom, mert, hogy ők el sem tudják képzelni, meg, hogy kibontom-e minden este. Nos. Nem. Azért aranyosak, de néha még most is meglepnek a kérdéseikkel.

Éles Melinda6. Mit szólsz a miskolci reggae megmozdulásokhoz? Részt szoktál venni rajtuk vagy tervezed?


Tervezem, hogy egyre elmegyek és előbb-utóbb el is jutok, tudom. Örülök, hogy van ilyen rétege is a társadalomnak, és hogy ennyi mindenkit érdekel, meg hogy nem adjátok fel, szorgalmasan csináljátok. Figyelemre méltó és lenyűgöző a kitartásotok.Nahaj Péter NahajPee

Frissítések

Zenelejátszó

Three Teadies - Run Like Bolt
Mc Dreadface - Ráhangoló
Supa - True Man Roots Rock

Koncertek


 Kiemelt koncertek
További koncertek...

Leírások

Bob Marley
Dreadlock
Kannabisz
Dub történelem
Playing for Change
Rasztafarianizmus
Reggae


Programok

JUNIOR KELLY (Jam)
RIDDIM COLONY (H)
2015.11.16.
A38

Budapest

Reggae Soul ajánló
Facebook event


ÁLLANDÓ BULIKREGGAE SURVIVE - ROOTS ON 45
Drunken Tailor
Budapest

Facebook event

DUB VIBRATION
MÜSZI
Budapest


Facebook eventDANCEHALL MADNESS
Gödör Klub
Budapest

Facebook event
Társoldalak