Új tagok

Fotó Gyöngyi
Fotó Lamantin
Fotó Morton

 Kiemelt tagok
Fotó CéAnne
Fotó Gregory G.Ras
Fotó MiksaMan
Összes tag: 1796

Fórum

Vélemények, ötletek 03.17. 17:55  
Coffee Shop 09.28. 22:15  
Dreadlock 09.16. 21:24  

Új albumok

Joe Gibbs - Dub Serial
Bunny Lee - Creation of Dub
Zion Guide Crew - PayTime
King Tubby - The Roots of Dub
Lee Perry - Dub Blackboard Jungle
További albumok...

HirdetésekUPRISING
WINTER
EDITION
2015.11.20.
Pozsony

Szlovákia


Reggae Soul ajánló
Facebook event

Hivatalos oldal


Playing for Change

 

Playing for Change

Connecting the World through musicKialakulása:


Néhány évvel ezelőtt Mark Johnson, amerikai producer és hangmérnök, létrehozott egy zenei projektet azzal a céllal, hogy összehozza egy közösségbe a világ különböző tájain élő utcazenészeket, és a zenén keresztül békét teremtsen a Földön. Nem számít, honnan származik az ember, milyen földrészről, milyen politikai, vallási nézetei vannak, a zenének meg van a hatalma, hogy egyesítsen mindenkit, mint 1 emberi faj. 2004-ben indult el Enzo Buonoval egy világkörüli útra, ahol a Stand by Me című számot játszatta el az utcazenészekkel a saját stílusukban. Olyen zenészekkel találkoztak, mint Clarence Bekker, Roger Ridley, Grandpa Elliot. Az előadásokat felvették, és egy mixet készítettek belőle, mintha mindannyian egyszerre játszanák el a számot. Ez a szám a youtube-on is megtalálható, és rendkívül nézett videó lett belőle, több mint 23 millióan látták már. A duó utazott a bilágban, újabb és újabb számokat vettek fel a zenészekkel, és mindegyikből fantaszikus mixeket készítettek. Feldolgozták többek között Bob Marley-nak a One Love és a War című számát is.Az alapítvány és céljai:


Amint utaztak a nagyvilágban, és látták, hogy egyes országokban milyen nyomor és szegénység van, rájöttek, hogy létre kéne hozni egy alapítványt, amivel segíteni tudják az ott élő gyerekeket, és reménysugarat mutatnának nekik. Létre is hozták a Playing for Change Foundation-t, mely egy non-profit szervezet. Azzal a céllal jött ez létre, hogy a különböző szegényebb országokban, főleg Afrikában, a segélyekből iskolákat építsenek. Ezekben az iskolákban természetesen főként zenei és művészi oktatás folyik. Azt szeretnék elérni, hogy mindenkinek meg legyen a lehetősége, hogy zenélni tanuljon, és ez által létrehozni a békét a világban. Valamint közösségi helynek is szánják azokat, ahol összegyűlhetnek a gyerekek és együtt játszhatnak, szórakozhatnak. Ezek nem az ő épületeik lesznek, hanem a közösség iskolái, akik oda járnak és ott dolgoznak. Az alapítvány hatalmas koncerteket rendez a világ különböző részein, ahol mindig az utcazenészek kisebb tábora lép fel, és a bevételt 100%-ban az iskolák építésére használják. A sok adományból már több ilyen helyet is létrehoztak, saját kezük munkájával, és persze rengeteg önkéntes segítségével.

CD-n és DVD-n:


2009-ben kiadtak egy CD/DVD összeállítást, Playing for Change: Songs Around the World címmel. A CD 10 számot tartalmaz, melyek mind utcazenészek közösen feldolgozott számai. A DVD-n 7 szám található, melyből 5-höz videó is készült, valamint egy film The Playing for Change Foundation címmel. A DVD tartalmaz még egy 3 perces trailert a Peace Through Music című dokumentumfilmről, mely 2009 oktöberében jelent meg.Segíts, ha teheted:


Mindenképp érdemes megnézni a honlapjukat, nagyon szimpatikus társaság és alapítvány. Esetleg, ha valaki megteheti, akkor könnyedén segíthet a rászorulókon, olyan módon, hogy fellátogat a webshopjukba, és vásárol valamilyen ajándéktárgyat, pólót vagy cd-t. Minden bevételt az iskolák építésére fordítanak. Egyszóval ne habozzatok, ha módotokban áll, segítsetek!
Frissítések

Zenelejátszó

Three Teadies - Run Like Bolt
Mc Dreadface - Ráhangoló
Supa - True Man Roots Rock

Koncertek


 Kiemelt koncertek
További koncertek...

Leírások

Bob Marley
Dreadlock
Kannabisz
Dub történelem
Playing for Change
Rasztafarianizmus
Reggae


Programok

JUNIOR KELLY (Jam)
RIDDIM COLONY (H)
2015.11.16.
A38

Budapest

Reggae Soul ajánló
Facebook event


ÁLLANDÓ BULIKREGGAE SURVIVE - ROOTS ON 45
Drunken Tailor
Budapest

Facebook event

DUB VIBRATION
MÜSZI
Budapest


Facebook eventDANCEHALL MADNESS
Gödör Klub
Budapest

Facebook event
Társoldalak